Omnidots Webinar: Leer meer over SBR richtlijn B

Wilt u meer leren over SBR-B? Doe mee op 21 april 2020 om 14.00 uur aan de live online presentatie over SBR-B met gastspreker Martijn van Delft van Allnamics.

Omnidots nodigt u van harte uit om deel te nemen aan het SBR richtlijn B webinar. Tijdens dit webinar van een uur krijgt u gratis waardevolle vakinformatie over SBR-B.

SBR-B: hinder voor personen in gebouwen

De SBR-B richtlijn betreft hinder voor personen in gebouwen. Waar gebouwd wordt, ontstaan trillingen. Deze trillingen kunnen schade aan bouwwerken veroorzaken (SBR-A), of zorgen voor hinder bij omwonenden (SBR-B). Door trillingen met de juiste apparatuur te meten volgens de SBR-B richtlijn, wordt objectief weergegeven in welke mate omwonenden hinder kunnen ervaren bij de bouwwerkzaamheden. Wanneer meetbureaus exact weten welke impact bijvoorbeeld het heien, slopen, werken aan riolering of bouwverkeer heeft, kunnen ze advies geven om de werkzaamheden aan te passen, zodat trillingen binnen de SBR-B norm blijven.

Voor wie is het SBR-B webinar interessant?

Heeft u beroepsmatig te maken met trillingsmetingen en wilt u zich verdiepen in SBR-B, of uw kennis omtrent SBR-B opfrissen? U bent van harte welkom om deel te nemen aan het webinar.

Inhoud webinar SBR-B

Martijn van Delft neemt u mee in de theorie van SBR-B: hinder voor personen in gebouwen. Hij legt uit wat SBR-B inhoudt, wat het grote verschil is tussen SBR-A (schade aan gebouwen) en SBR-B. Na afloop van het webinar heeft u kennis van SBR-B, die u meteen in uw beroepspraktijk kunt inzetten. In een vervolg webinar leert u over het meten met SBR-B.

Martijn van Delft

M.C.H. (Martijn) van Delft, M.Sc. heeft zijn sporen verdiend op vele aspecten van de geotechniek. Bij Allnamics is Martijn vooral het aanspreekpunt voor alle geotechnische metingen. Van zettingsmetingen tot aan paalmetingen, van statische tot dynamische metingen, en voor trillingsmetingen en -voorspellingen. De eerste trillingsmeting deed Martijn in 1989 met een Compac pc en vier losse versnellingssensoren. Toen kon vier seconden worden gemeten voor het geheugen vol was. Tegenwoordig gaat het met de modernste technieken; onbeperkt meten met zeer veel systemen tegelijkertijd, online en overal. Ook heeft Martijn meegewerkt aan de nieuwe SBR-A:2017 richtlijn. Naast technische input heeft hij metingen verricht. Martijn geeft regelmatig lezingen en schrijft artikelen met vakgenoten over de onderwerpen 'trillingsmetingen' en 'paaltesten'.

Meer informatie?

Wilt u meteen meer informatie over trillingsmetingen? Neem dan contact met ons op via sales@omnidots.com.

Aanmelden

Het webinar op 21 april 2020 duurt van 14:00 uur tot 14:45 uur, waarna u uitgebreid de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. Deelname aan het SBR-B webinar is gratis. Schrijf u hier in: